Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 20:21 - І Обкръжаваща среда
Автор: anjiv Категория: Други   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
0



     От 2007 година насам се наблюдава икономическа криза в целия свят. Аналогично това явление засяга и България, където кризата се изразява в намаляване темповете на икономичен разтеж, ограничава се пазарното търсене, сривове и нестабилност на финансовите борси, учвличаване на безработицата и същевремнно покачване на цените на храните и не само на тях а на всички продукти необходими за съществуването на човек.
      В тази обстановка на икономическа нестабилност трябва да се развива и да действа екологичната организация "Да оставим природа за нашите деца". Това определено не е в полза за нея, защото ние ще се оповаваме на финансова подкрепа от дарители и организации, които обаче са застрашени от икономическа нестабилност в създалите се условия.
      Като екологична организация ние сме подбудени от глобалното затопляне и климатичните катаклизми,които се наблюдават. От 1950 година се е повишила средната температура на атмосферата и световния океан на Синята планета. Защо се получават тези климатични промени?
     Проблемът е в това, че атмосферата е твърде тънка и ние лесно можем да променим състава й. Именно това става, когато заради човешката дейност в атмосферата се отделят така наречените парникови газове (въглероден диоксид, например), които удебеляват атмосферния слой. По този начин се задържат повече инфрачервени лъчи, а това води до постоянното повишаване на температурите на Земята.
     В следствие на това се стига до зачестяване 
на урагани, рекорден брой случая на торнадо в САЩ, а в Япония – на тайфуни. Освен това високите температура, които настъпват водят до пресушаване на реки и езера, като например езерото Чад, някога най-голямо в света, до разтапянето на огромни снежни маси в Килиманджаро, Алпите и Андите. Друго последстви е разтопяването на ледници и ледове, които са запас от вода, която се изпарява с високи темпове. Премер за това са хималайските ледове, осигуряващи вода за 40% от световното население. Топят се и полярните шапки на земята. Тази огромна водна маса ще се влее в световния окенан и ще повиши драстично нивото му, обричайки градовете в ниските и близки до бреговете части.
     Освен изброеното до моемнта необмислената човешка дейност в областта на изсичане на гори, които са източник на кислород и обитавани от множество животински видове, води до онищожаване на фауна и флора. Има множество видове напълно изчезнали и такива застрашени от изчезване.
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anjiv
Категория: Други
Прочетен: 8728
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031