Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2014 19:06 - Обкръжаваща среда на Волейболен клуб ЦСКА София
Автор: stuji Категория: Спорт   
Прочетен: 1664 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.04.2014 14:19


Макро обкръжаваща среда на Волейболен клуб ЦСКА София.

1.Политическа среда- Наем на спортната зала към държавата и спортното министерство,в която се помещават всички формации от детско-юношеската школа до представителните отбори на мъже и жени. Дълги години,не се дава концесия за ползване на залата без заплащане на наем.

2.Българска Волейболна Федерация-координира, рекламира, регулира, организира, контролира, направлява и ръководи волейболния спорт в страната.Осъществява постоянен контрол върху наличието на условия за придобиване и притежаване на спортен лиценз от спортните клубове за упражняване на волейболния спорт, както и относно спазването на правилата за водене на тренировъчната и спортно-състезателната дейност от страна на ръководствата на отделните спортни клубове по волейбол и плажен волейбол, от треньорите и състезателите, защитава нравствените и морални устои на българския волейбол.

3.Европейската конфедерация по волейбол (Confйdйration Europйenne de Volleyball (CEV)) е организация, която обединява волейболните федерации на всички европейски страни и защитава техните интереси.

Микро обкръжаваща среда на Волейболен клуб ЦСКА София.

1.Привърженици-Волейбола е игра за феновете,като те са най-важния капитал който може да притежава един клуб.Постоянно трябва да се поддържа кореспонденция с представители на фенклубове и да се изслушват тяхни предложения и критики.Феновете носят и финансови постъпления на клуба,чрез парите от билети за волейболни срещи и различни артикули свързани с клуба.

2.Конкурентни отбори-Конкурентните отбори в Българската Волейболна Лига.При наличието на конкуренция качеството на играта се повишава.

3.Спонсори-Спонсорите са най-важния финансов източник на един спортен клуб.При добри договори със спонсори биха постъпили добри финанси,които да бъдат инвестирани в клуба.

4.Телевия и медии - Телевизионни права за излъчването на срещите,също са финансов източник.


Мисия на клуба:

Волейболен клуб ЦСКА съществува от 5 май 1948 година ЦСКА "Червено знаме", ЦСКА "Септемврийско знаме" и пак ЦСКА, които в периода 1948 – 2004 г. печелят общо 26 титли при мъжете и 15 при жените и 16 купи на България при мъжете и 15 при жените. Абревиатурата на клуба "ЦСКА" означава "Централен спортен клуб на армията".В момента пред волейболния клуб са настъпили тежки времена от към финансова гледна точка,заради това нашата главна цел е финансовото стабилизиране на клуба чрез различни похвати.За клуб,като ЦСКА дал толкова много на българския спорт,не е приемливо волейболния клуб да е пред разпад,залата да се руши и да няма финанси за заплати,това ще е основната цел пред нас да избегнем тези неща,чрез правилно ръководене на клуба.В това наше начинание,се надявам всички,обичащи ЦСКА да помогнат по един или друг начин,както фенове така и бивши спортисти да бъдем едно цяло.


Цели пред клуба
:

- Връщане на ВК ЦСКА,отново на върха в българското първенство по волейбол и достойно представяне на европейската сцена.
- Стабилизиране на финансовото състояние на клуба,намиране на спонсори и развиване на кампании като "100 сърца за ЦСКА" ,които да донесат приходи в касата на клуба.
-Ремонт на зала "Васил Симов" за нейното модернизиране.
-Нова екипировка за ДЮШ и представителните отбори.
-Изплащане на всички дължими суми на бивши и настоящи треньори и играчи.


Възможности:

-Развиване на Детско Юношеската Школа за създаване на таланти.
-Привличане на голям инвеститор за изграждане на нова зала или реконструирането на Васил Симов.
-Пробив в Европейските турнири и налагането на отбора като марка в Европа,което би довело до големи постъпления.
-Приобщяването на децата,към спорта чрез различни мероприятия в училищата.

Контролируеми фактори за организацията:

Продуктова политика:

-Материално продуктовата линия се състои от това клубът да създава и продава фен артикули за многобройните си фенове. Към тази продуктова линия е и кампанията e i и картата "100 сърца за ЦСКА",която осигурява отстъпка за стоки в над 50 търговски обекта и важи до 5 януари 2015 година.Считано от  16.04.2014 благодарение на нашият спонсор Крум Мушев,картата ще струва 10 лева,а останалите пари до 50 ще бъдат покрити от г-н Мушев.Други кампании свързани с продукти на ВК ЦСКА са :

Вино 100 сърца за ЦСКА
"100 сърца за ЦСКА" е лимитирана серия вино направено от внимателно подбрани сортове грозде. Съзрявало е 12 месеца в нови френски бъчви - тип барик, след което е отлежавало 14 месеца в бутилката. Виното е с цена 50,00 лева и може да бъде закупено освен чрез формата за поръчка на настоящия сайт и от магазините на ТВ Про Маркет в София.

Артистичен календар, в който са включени уникални, стилни снимки на волейболистките от ВК ЦСКА.

Красивите шампионки позираха за многолистовото издание във фотосесия на фотографа Надя Джамбазова.

Ценова политика:

-Ценовата политика е ориентирана към феновете,като се стремим да предлагаме артикули и билети за срещите на цени,които от една страна да не бъдат прекалено високи за привържениците,а от друга страна да донесат и част от необходимите финанси за издържането на клуба.Стремежът на отбора е да има повече фенове в залата и по-голям интерес към отбора от което да дойдат и по-голямите инвеститори и спонсори.

Дистрибуционна политика:

-ВК ЦСКА,работи с различни компании и фирми.Пример е магазини Про Маркет,където се предла картата "100 сърца за ЦСКА",както и специалното вино направено за кампанията.Екипи на отбора,пък се продават в някой от магазините на фирма "Асикс",като един от тях се намира до входа на зала "Васил Симов".

Комуникационна политика:

-За връзки с обществеността ВК ЦСКА,използва най-често своя уеб-сайт,където се публикуват новини за отбора,както и свойта фейсбук страница в която има 14 535 последователя.Други методи са пресконференциите давани от треньора Сашо Попов и интервюта за телевизия вестници и тн.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stuji
Категория: Спорт
Прочетен: 11484
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031